marți, 4 ianuarie 2011

Anturajul....

        În acest subiect se potrivește foarte bine zicala "Cine se aseamănă, se adună!". Anturajul este cel care schimbă persoanele. Multe persoane s-au apucat de fumat, drogat sau de băut atunci când au schimbat anturajul. În rândul câtorva copii este o modă veche să fii "băiețas de cartier" . Dacă te bați, fumezi, te droghezi și bei de când esti mic înseamnă că esti "șmecher". De obicei aceste persoane se chinuie să termine școala sau se lasă de ea și cu timpul ajung delicvenți. Nu este nimic interesant să te bați și să înjuri toată ziua, când ai ceva mai bun de facut. Dar sunt și persoane care au crescut în locuri cu lume "bună" și stilată, unde se vorbește mai cizelat, unde există respect și unde bătăile și dorogurile sunt subiecte rar întâlnite.
       De asemenea anturajul intervine și în comportamentul fetelor, iar acestea încep să aibe comportament de mahalagioaice.
       În zilele noastre comportamentul de "șmecher" a cam disparut, majoritatea au observat că trebuie să se mai cizeleze, deoarece nimeni nu pune preț pe acest gen de comportament.
       Zicala "Cine se aseamnă, se adună!" are foarte mare dreptate, deoarece niciodată nu ai să vezi un tocilar eminent care să iasă în oraș cu "băieții de cartier". În cazul cu tocilarul e puțin probabil ca acesta să iasă din casă, dar în caz că ar ieși ar cauta un alt tocilar cu care să aibă ce să vorbească.
      De asemenea mai era o zicală "Spune-mi cu cine stai, ca să-ți spun cine esti!"(sau ceva de genul că nu mai țin minte) care are dreptate. Dacă cunoști o persoană și nu știi nimic despre ea, dar știi ce prieteni apropiați are, este de ajuns pentru ca să-ți faci o idee despre acea persoană.
      În final vă sfătuiesc să vă alegeți anturajele cele mai bune și mai civilizate pe cât posibil, pentru binele dumneavoastra.

P.S. Să nu se înțeleagă că am ceva cu "băieții de cartier", mulți dintre ei sunt foarte "de treabă". Eu doar făceam o expunere a diferitelor tipuri de anturaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu