duminică, 9 ianuarie 2011

Simțul umorului !

    Este o calitate destul de apreciată în lume.
    O persoană cu un adevarat simț al umorului trebuie sa fie și foarte inteligentă. Sunt unii care mai scot câte o "perlă" sau mai au momente când sunt amuzanți, dar cei cu simțul umorului sunt cei care analizează situațiile și își adaptează glumele după situații. Adevaratul simț al umorului este atunci când ești spontan, nu atunci când îți înveți glumele de acasă și când ieși în oraș doar le spui.
    De asemenea simțul umorului înseamnă acceptarea glumelor bune facute pe seama vostră. Când este o glumă bună, chiar dacă este facută despre tine, tot îți vine să razi(dacă ții la glumă).
    Cele mai sifilitice persoane sunt cele care cred că au simțul umorului. Simțul umorului nu e o chestie concretă ca și un lucru în general, când spui "Am parul lung", nu este la fel de usor să spui că ai simțul umorului. Asta se dovedeste în timp, când observi că, cu oricine ai ieși reusești să-i faci, constant, să râdă, înseamnă că ai simțul umorului, asta dacă ieși cu niste oameni cât de cât inteligenți, că dacă ieși cu persoane mai puțin inteligente care râd 15 minute dacă le arăți un deget, nu poți sa zici că ai simțul umorului.
    Cu toții aveți prieteni care au simțul umorului, chiar dacă aceștia sunt uneori foarte enervanți și sifilitici. Cei cu simțul umorului au și simțul de observație foarte dezvoltat. O persoană care are simțul umorului observă foarte bine unele detalii și le exploateză pentru a face glume.
    Sunt și persoane care, prin gesturile lor, involuntare, te fac să râzi. Despre aceste persoane nu poți să zici că au simțul umorului, au un tic, o înfățișare, gesturi etc. care te fac să râzi.
    Un om pe care il apreciez și il stimez pentru un simț al umorului foarte dezvoltat este Mihai Bendeac. În toate scenetele, când il imita pe Gigi Becali (și nu numai)  nu este nimic regizat, pleacă de la o idee și restul ține de spontaneitate.
     În final, ca un sfat, dacă nu aveți simțul umorului, măcar să țineți la glumă.

Diferențele dintre sexe !

    Între bărbați și femei există foarte multe diferențe. Le voi enumera pe cateva dintre ele ( de câte îmi amintesc).
    Fetele nu se duc niciodată singure la baie. De fiecare dată sunt insoțite de o altă fată si când pleacă întreabă "Eu plec la baie veniți cu mine?" și se ridică foarte multe dar pleacă doar câteva, deoarece nu încap toate în fața oglinzii. Rar întâlnesti băieți "Frate, eu mă duc la baie, veniți?" pentru că o să primească raspunsul "Nu, nu-mi vine."sau "Da ce, nu poți să ți-o ții singur?"
    Aproape niciodată nu ai să întalnești fete care beau alcool la o întalnire. Vine ospatarul "Bărbatul: Ași dori un Cappy, Fata: Și eu un wiskey, cel mai tare, cu lămâie că mi-e greață de băiatul!". În schimb bărbații simt nevoia, la o intalnire, să consume alcool, cel puțin bere ca să arate cât de bărbați sunt ei.
    Bărbații sunt foarte orgolioși. Dacă se pierde un bărbat, oriunde, niciodată nu întreabă pe unde este drumul corect, se învârte ca prostul până găsește ieșirea, chiar dacă asta ar dura foarte mult timp. În schimb femeile, în special blondele, au stereotipul "Mă ajutați va rog, că sunt blondă și m-am rătăcit." și de obicei întrebarea este adresată unui bărbat, care plin de el că i-a cerut ajutorul o femeie îi răspunde foarte mulțumit.
    Bărbații slabi la caracter simt nevoia să inventeze. Nu au nimic interesant în viața lor banală și atunci simt nevoia să se dea "mari" și inventează povești pe care fata le ascultă și după întâlnire se întalneste cu cea mai bună prietenă a ei și îi spune "Fată, minte de rupe, dar e frumos, are pătrățele."
    Foarte multe femei sunt lovite de modestie la o întalnire. "Bărbatul: Ești așa de frumoasă.... și Fata: Ee,ași vrea eu sau Ți se pare" deși ea știe că pentru întâlnirea aceea s-a pregaăit nu știu câte ore și a stat și s-a chinuit și este foarte mulțumită când cineva, în sfârșit observă munca depusă.
    Fetelor nu le place fotbalul(cu mici excepții), le plac fotbaliștii. În timp ce iubitul ei stă și se uită captivat la meci , ea este cu prietena ei cea mai bună și se aranjează, își fac unghiile etc. și mai aruncă câte un ochi la meci și spun "Fată, a căzut Mutu, e de nașpa?".
    Cred că 90% din bărbați iubesc fotbalul, nu pentru că este un sport, ci pentru că beau la fiecare meci și se îmbată, iar pe la jumătatea meciului uită cu ce echipă țin și la sfârșit pleacă supărați că s-a terminat egal sau că a pierdut echipa favorită.
    Fetele mereu sunt complexate de ideea că au fundul prea mare, prea mic ,că au sânii prea mari, prea mici, ca nu au, deoarece sunt foarte multe fete care au un corp frumos și băieii le observp, iar celelalte sunt complexate că alea au sânii mai mari, că ce fund bombat au și prind ciudă unele pe altele.
    În schimb bărbații sunt complexați pe corp. Ești cu un grup de fete la piscină și în partea cealaltă este un băiat care are un corp de invidiat, dar este foarte puțin inteligent, iar tu il cunoști și spui "Arată bine, dar e cam prost" și vei primi răspunsul "Te roade invidia...."
    Bărbații au un ego imens, iar femeile știu și se folosesc de asta. Când este o treabă sau un lucru și femeile nu au chef să il facă se duc la bărbați "Hai nu speli tu vasele, știi doar că tu le speli cel mai bine" și atunci bărbatul prinde o aliură așa de campion și se duce să spele vasele, în timp ce femeia mulțumită că l-a fraierit se uită la TV.
    Multe femei preferă să întârzie. Pur și simplu au o satisfacție când le așteptă cineva, se simt mai importante și de fiecare dată este cineva care să-i zică "Hai, grabește-te că te asteaptă toată lumea" și vine și răspunsul plin de siguranță "Și, doar nu o să plece fără mine!". Iar într-un final ajung la grup și toată lumea le sare în cap cu texte "Hai ca te așteptăm de ore" și ea, tipic, "Mă hotărăsc greu cu ce să mă imbrac"
    Bărbații nu vorbesc mult la telefon, pentru că se plictisesc și stiu că este scump. Femeile vorbesc foarte mult la telefon și stiu că este scump, dar mai știu că nu il plătesc ele. Stau ore întregi la telefon și vorbesc cu cea mai bună prietenă despre tot ce au facut azi și povestesc orice amănunțit, chiar dacă ar putea să se întâlnească să discute.
    În final vreau să vă zic că multe dintre cele enumerate sunt adevăruri spuse sub formă de glumă și trebuie tratate ca atare. În această postare am vorbit în general și nu m-am referit la toată lumea, sunt și excepții.


P.S. O întrebare de final: Cine este mai bun, bărbatul sau femeia?