marți, 21 decembrie 2010

Drogați / Fumători


         Am observat că în zilele noastre prin liceie se fumează în proportie de 90%. Foarte puțini au rămas care nu au pus nici o dată gura pe țigară de exemplu eu și Băh( cu excepția că a fumat pe la vârsta de 5 ani și l-a prins tatăl lui , dar de atunci nu a mai fumat ) .
         La prima vedere fumatul pare o nimica toată deoarece majoritatea fumează, dar fumatul de țigări normale duce la etnobotanice după la droguri etc. mai ales la vârsta de liceu unde tentațiile sunt mari.
       De curând ne-am întâlnit cu un grup care abea fumase etnobotanice, se simteau îngrozitor, prima oară erau fericiți , râdeau , dar peste 20-30 de minute au început să vomite, să se îngălbenească și să ametească.
        Drogații sunt deja o cauză pierdută , de asta nu o să vorbesc despre ei foarte mult. Dacă ai ajuns să te droghezi este foarte greu să te redresezi, doar cu multă voință și cu ajutor de la medicii specializați.
        Ca orice drog, țigările dau dependență. Majoritatea oamenilor cu care am vorbit , după ce au fumat o vreme , vor să renunțe, dar nu mai pot.
        De multe ori s-a întamplat ca eu cu Bah să fim singurii care nu fumam dintr-un grup de 10-20 de persoane. Dar cel mai grav este că foarte mulți, mai ales din generația nouă, încep să fumeze de la vârste foarte mici, 10-12 ani.
        Am întalnit și câțiva care mi-au spus că au încercat din curiozitate și au inceput sa fumeze, dar după nu s-au mai putut lăsa.
        Sfatul meu este să nu vă apucați de fumat, iar dacă v-ați apucat deja LĂSAȚI-VĂ și nu așteptați să vină o minune într-o zi să vă treacă pofta de fumat, trebuie să aveți voință și ar fi și mai bine să aveți un prieten care să vă bată la cap să nu mai fumați.





P.S. Fumatorii care au citit acest post probabil spun "Altu care ne bate la cap cu lăsați-vă de fumat, parcă-i mama".

Sper....

 Sper sa mai ninga ! Mi-am luat pantaloni noi si sunt pregatit sa merg la partie . (Bah)

Religia !

          Religia în mare parte este foarte greu de înteles. Eu știu doar că am avut momente când practic am avut "noroc" , de exemplu când eram mai mic am fost prins cu un picior între două mașini și m-am ales doar cu o vânătaie, când am trecut strada eu cu o colegă ,eu m-am oprit la mijlocul străzii că mi-a sunat telefonul, iar colega a continuat și a lovit-o mașina și exemplele pot continua.
          Acum eu nu sunt deacord cu cei care se roagă "dă-mi Doamne mașina cea mai mare și femeia cea mai tare". Respect oamenii credincioși care se duc la biserică , dar care știu pentru ce se duc. Sunt foarte mulți oameni care nu știu ce se sărbătoreste dar se duc la biserică că așa este tradiția.
         Eu sunt de religie creștin catolic și merg foarte rar la biserică, deoarece nu am răbdare. Știu că există Dumnezeu sau cineva care are grijă și își amintește ,din când în când, de noi.
         Acum vă invit să vizionați un filmuleț cu niste credincioși adevărați, care nu știu ce se sărbătorește de Crăciun, dar merg la biserică !

Fara cuvinte......

          Stiți că de Crăciun erau colindele "Mos Crăciun cu plete dalbe". În România de azi au apărut manele cu texte de colinde. Este incredibil cât de mult poate să se întindă prostia omeneasca, te lasă fără cuvinte , dar este și mai tragic cum de cuiva poate să îi placă așa ceva.
          Vă invit să vă delectați cu Mozzard din zilele noastre, Fernando !