joi, 6 ianuarie 2011

Cocalarii și stilul cocălăresc!

         Acest subiect este dezbătut de toată lumea, de aceea nu o să vorbesc foarte mult despre el.
         Cocalarii au reușit să creeze un stil de viață. În general toți cocalarii sunt maneliști, dar nu toți maneliștii sunt cocalari. Din asta rezultă că sunt mai mulți maneliști decât cocalari, dar diferenșele de numar între maneliști și cocalari sunt aproape nesemnificative.
         Cu toții întâlniți zilnic astfel de persoane. Aceștia sunt o sursă bună de amuzament, dacă stați cu ei o perioadă foarte scurtă de timp (10 minute), după aceea devin insuportabili, mai ales dacă nu agreați manelele.
         Există o întrebare care ar merita un raspuns plauzibil: "De unde au cocalarii bani?". Cum poate un om cu o inteligență precară să facă atât de mulți bani. În general când vedeți un cocalar are și foarte mulți bani. Aceștia sunt cocalarii mari, cei care au bani. De asemenea sunt și cocalari sub 18 ani care se recunosc usor, este același criteriu ca și în cazul pițipoancelor, își fac poză în oglindă pe jumatate dezbrăcați, cu ochelari de soare, iar în spate se văd covoarele de pe periți, sobele de teracotă și exemplele pot continua.
         În final vă sfatuiesc să nu ajungeți în asemenea stare NICIODATĂ și să aveți grijă să nu intrați în anturajul lor. Și un clip în care vedem ce fac cocalarii cu banii.


Arta de a vorbi.........

       Foarte mulți cred că este simplu să vorbești bine. În principal este simplu să vorbești, dar contează și modul în care o faci. Poți să-ți dai seama de foarte multe calitați sau defecte morale atunci cand vorbești cu o persoana.
      După acest criteriu persoanele sunt împărțite pe diferite grupe:
 1. Sunt oamenii care vorbesc mult și prost. Aceștia sunt în numar foarte mare. După 5 minute devin insuportabili și nu are rost să intri în discutie cu ei.
 2.Oamenii care vorbesc puțin și prost. Din această categorie fac parte perosoanele cu un coeficient de inteligență redusă și deseori sunt și foarte timizi.
 3.Cei care vorbesc mult și se repetă. Acești oameni, de asemenea, devin insuportabili când încep să se repete. Chiar dacă au un subiect interesant de spus, atunci când ți-l spun de trei-patru ori, deja devine insuportabil.
 4.Persoanele care vorbesc fără a termina propozițiile. De exemplu "Și am fost acolo, Știi tu.......". Acești oameni sunt greu de înteles. Trebuie să ai puterea să subîntelegi ce a vrut să zică.
 5.Cei care fac pauze lungi în vorbire acompaniate de câte o vocală. De exemplu "Am fost acolo îîîîî, cum ii spune ăăăă , a da știi tu......"Aceste persoane sunt aproape de neînteles. Trebuie să ai o răbdare imensă pentru a întelege subiectul la care fac referință.
 6.Oamenii care schimbă subiectul radical atunci când își dau seama că nu mai pot sau nu au cunoștințele necesare ca să-ti răspundă la o întrebare.. De exemplu "Păi și cu prietena mea ce ai mai vorbit?/.....Da tu știi că am o bunică de altă religie?". Acest gen de persoane îți dau impresia că ascund ceva. În această categorie intră și cei care răspund la o întrebare cu o altă întrebare "Ce ai căutat acolo?....Da tu ce ai căutat acolo, dacă tot mă întrebi?'' 
 7.Oamenii cu defecte în vorbire. Acestea sunt persoanele cele mai badjocorite. Chiar dacă acel om este inteligent și are ceva interesant de spus , tu de fiecare dată vei râde de accentul lui sau dacă este rrit, ssit și nu ești antent la mesajul pe care vrea să il transmită.
 8.Oamenii cu talent în vorbire,dar nu foarte inteligenți. Sunt oamenii care te impresionează cu dicția si cu coerența lor încât nu mai contează foarte mult ce spun.
9. Persoanele bâlbâite. Este greu să urmărești o astfel de persoană în timp ce vorbește deoarece este obositoare și depui mult efort ca să înțelegi mesajul transmis.
10. Cei care fac dezacorduri și greșeli gramaticale în vorbire. După o discuție cu o astfel de perosană îți dai foarte ușor seama că acel om nu este foarte înteligent și nu are rost să mai discuți cu el.
11..Și în final cei care sunt inteligenți, au dicție și sunt coerenți. Acești oameni în general știu momentul potrivit când să vorbească. Așteaptă până când toți cei din jurul lui termină ce au de spus și fără a întrerupe pe nimeni începe să vorbească. Deobicei abordează subiecte interesante care te captivează și ceilalți il întrerup doar cu întrebări sau mici corecturi, dacă este nevoie.



     Voi în ce grupă de oameni vă situați?


P.S Sper că am acoperit aproape toate categoriile, deoarece acestea sunt toate care mi-au venit în minte în acest moment.